InspectAndGo

Dat is sneller inspecteren!
31 Juli 2019


Installatie InspectAndGo server versie 1.9.1

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. Vrijdag 2 augustus a.s. zal tussen 20:00 en 22:00 uur de server worden bijgewerkt naar versie 1.9.1 en zal gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar zijn om in te loggen.

Let op: Tijdens deze update is het ook niet mogelijk om inspecties in te plannen, op te halen en te synchroniseren met je tablet.

In versie 1.9.0 hebben wij een bug geconstateerd voor de gebruikers die werken met een REMS-koppeling.

Inspectiestructuur
In de situatie dat in REMS het puntenrapport werd bijgewerkt én dat het inspectieobject wordt uitgewisseld van REMS naar InspectAndGo én er is op dat moment geen inspectie gepland, wordt de huidige bekende structuur bij het inspectieobject overschreven. In de praktijk betekent dit dat de informatie uit voorgaande inspecties (zoals foto's, meterstanden en gebreken) kan worden overschreven. Om dat te voorkomen wordt a.s. vrijdag deze fix geïnstalleerd. Hierdoor wordt de structuur niet meer overschreven als er eenmaal een inspectie op het inspectieobject is ingepland. Gegevens van nieuwe en huidige huurders worden nog wel uitgewisseld. Daarnaast adviseren wij om te wachten met het bijwerken van de puntenrapporten totdat de installatie heeft plaatsgevonden.


10 Juli 2019


InspectAndGo versie 2.1.9: Update voor app is nu beschikbaar

In deze update kun je, nadat je de app hebt geïnstalleerd, de tellers opnieuw laten berekenen. Dit doe je via Instellingen > Probleemoplossing > Tellers en aantallen > Opnieuw berekenen. Daar zat een vervelend foutje in dat we in deze release hebben opgelost.

Daarnaast hebben we tevens diverse verbeteringen toegepast.9 Juli 2019


Installatie InspectAndGo server versie 1.9.0

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. Vandaag, dinsdag 9 juli, zal tussen 20:00 en 22:00 uur de server worden bijgewerkt naar versie 1.9.0. en zal gedurende de werkzaamheden niet bereikbaar zijn om in te loggen.

Let op: Tijdens deze update is het ook niet mogelijk om inspecties in te plannen, op te halen en te synchroniseren met je tablet.

In versie 1.9.0 hebben wij de volgende verbeteringen voor je aangebracht:

Tonen ingeplande inspecties
Er is nu een instelling beschikbaar voor hoeveel dagen vooruit je je ingeplande inspecties op de tablet kunt zien. Voorheen was dit 3 dagen. De instelling is te vinden via Instellingen –› Gebruikers –› Detail gebruiker –› Veld "Inspecties tonen ... dagen vooruit op tablet".

Adres
Indien het adres van de huurder gelijk is aan het inspectie-object, dan wordt deze nu ook op het rapport getoond.

P.M. post maatregel
Je kunt op de tablet bij een maatregel aangeven of het om een P.M. post (pro memorie) gaat. Deze worden nu ook getoond in de PDF-inspectierapporten.

Contactpersoon
Als je een nieuw contactpersoon aanmaakt op de tablet en de tablet synct terwijl het netwerk wegvalt, dan wordt nu voorkomen dat er dubbele contactpersonen op de backend worden aangemaakt.24 Mei 2019


InspectAndGo versie 2.1.8: Belangrijke update voor app is nu beschikbaar

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. In versie 2.1.8 hebben wij de volgende verbeteringen voor je aangebracht:
 • Als je direct na het zetten van de handtekeningen ging synchroniseren, dan was in sommige gevallen de knop 'Gereed melden' verdwenen. Dit hebben wij opgelost, de knop is weer terug.
 • Het is weer mogelijk om een adres op te zoeken aan de hand van GPS. Je moet hiervoor wel toestemming hebben gegeven om de GPS te mogen gebruiken.
 • Als je in de samenvatting het filter 'Huurder' had geactiveerd, dan zag je ook posten voor de 'Verhuurder'. Dit is nu niet meer het geval.
 • Van een aantal inspecteurs kregen wij de melding dat de app stopte als je offline veel foto's had gemaakt. We hebben op diverse punten hiervoor verbeteringen aangebracht en hopen dat het probleem hiermee is opgelost.
De volgende zaken hebben wij nieuw voor je toegevoegd:
 • We hebben een instelling toegevoegd, waarmee je kunt aangeven of je het afgesproken bedrag bij de maatregelen standaard inclusief of exclusief BTW wilt invullen. Dit is alleen zichtbaar als je in de instellingen hebt gekozen voor een 'Uitgebreid maatregelscherm'.
 • Je kunt nu ook 'alleen-lezen' inspectiepunten in een inspectie opnemen. Deze punten kunnen alleen worden bekeken. Ze kunnen niet worden aangepast.
 • Ook hebben we een instelling toegevoegd, waarmee je afgeronde inspecties kunt overzetten naar een lokale database. Wanneer je een inspectie 'gereed' meldt, wordt een kopie daarvan bewaard op je tablet. Mocht er tijdens de verwerking een probleem ontstaan dan kun je de bewaarde kopie weer terugzetten. Dat doe je door in de agenda naar links te vegen en te kiezen voor 'Meer...'. Deze optie is alleen zichtbaar als er een kopie op je tablet aanwezig is. Als je deze optie activeert dan werkt hij pas de eerstvolgende keer dat je de app hebt opgestart.
 • Tevens is het nu ook mogelijk om inspectiepunten van het type 'Inventaris' op te nemen.

Onze aanpassing is nu beschikbaar in de Apple Appstore. We adviseren je om dan zo snel mogelijk deze update op je iPad te installeren, zodat je zonder problemen kunt werken met InspectAndGo.12 April 2019


InspectAndGo server versie 1.8.2 is geïnstalleerd

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. De server is bijgewerkt naar versie 1.8.2. Hierin hebben wij de volgende verbetering voor je aangebracht:

REMS koppeling

Er is een verbetering doorgevoerd voor klanten die met de REMS koppeling werken. REMS slaat de inspectierapporten nu weer op bij het contract.8 April 2019


InspectAndGo versie 2.1.6: Belangrijke update voor app is nu beschikbaar

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. In versie 2.1.6 hebben wij de volgende verbeteringen voor je aangebracht:
 • We hebben een vervelende fout verholpen, waarbij de app soms opnieuw opstartte als je meer dan 20 foto's maakte terwijl je offline werkte.
 • We hebben een probleem opgelost, waardoor documenten (PDF) nu onmiddellijk worden gedownload naar de tablet.
 • Vanaf deze update wordt nu altijd de vorige waarde overgenomen bij het automatisch afvinken van niet-verplichte velden, bijvoorbeeld sleutels en opleverstaat van het plafond, wand en vloer.
 • Een inspectie met de status 'Uitgevoerd' kan niet meer worden verwijderd op de tablet.

Onze aanpassing is nu beschikbaar in de Apple Appstore. We adviseren je om dan zo snel mogelijk deze update op je iPad te installeren, zodat je zonder problemen kunt werken met InspectAndGo.18 Maart 2019


InspectAndGo versie 2.1.5 Belangrijke update voor app is nu beschikbaar

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. In versie 2.1.5 hebben wij de volgende verbeteringen voor je aangebracht:
 • De synchronisatie is verder gestroomlijnd, waardoor de inspecties nu sneller worden verwerkt. De inspectie wordt direct afgehandeld, terwijl de generatie van het rapport apart wordt verwerkt. Daardoor komt het rapport niet direct retour met de afgehandelde inspectie. Je ontvangt het rapport nog wel in je mailbox, zodra deze is aangemaakt. Wil je het rapport toch in de app InspectAndGo zien, dan dien je op een later tijdstip nog eens te synchroniseren. Het rapport wordt dan van de server opgehaald.
 • Bij de maatregelen kun je nu aangeven wie de betreffende maatregel gaat uitvoeren en wat de afgesproken prijs voor deze werkzaamheden is. Deze uitbreiding is te activeren via de Instellingen en vervolgens kies je voor "Toon uitgebreid maatregelscherm". Standaard zie je het bestaande scherm.

Downloaden documenten bij inspecties

Het kan zijn dat documenten niet direct worden gedownload bij de inspecties. Je kunt deze dan handmatig downloaden met de knop in de PDF viewer. Controleer na het synchroniseren van nieuwe inspecties of belangrijke bijlagen die je nodig hebt tijdens een inspectie aanwezig zijn. Indien je problemen ervaart met het tonen van een PDF, dan kun je overwegen om de standaard PDF viewer te gebruiken zoals je gewend bent van InspectAndGo versie 1. Je kunt deze viewer activeren via de Instellingen en vervolgens kies je voor "Gebruik standaard PDF viewer". Deze viewer heeft echter geen mogelijkheid om het document handmatig te downloaden.

Onze aanpassing is nu beschikbaar in de Apple Appstore. We adviseren je om dan zo snel mogelijk deze update op je iPad te installeren, zodat je zonder problemen kunt werken met InspectAndGo.5 Maart 2019


InspectAndGo versie 2.1.4: Belangrijke update voor app is nu beschikbaar

Helaas is een probleem onderkend met InspectAndGo versie 2.1.3 in combinatie met iOs versie 12.
Het blijkt niet mogelijk om foto's te uploaden. In versie iOs 11 speelt dit probleem niet.
In 2.1.4 is dit opgelost. Deze versie is vanaf morgen beschikbaar in de AppStore.

Tot dan biedt de volgende workaround een oplossing:
 • Maak de foto buiten InspectAndGo om met de iPad;
 • De foto wordt opgeslagen in 'Album' op de iPad;
 • Binnen InspectAndGo kan de foto uit het album worden geselecteerd en bij de inspectie worden gevoegd.

Als je overstapt van versie 1:

Zorg dat je alle inspecties hebt gesynchroniseerd en log dan uit. Start daarna pas InspectAndGo 2 op.25 Februari 2019


InspectAndGo versie 2.1.3: Belangrijke update voor app is nu beschikbaar

We werken continu aan het verbeteren van InspectAndGo. In versie 2.1.3 hebben wij verbeteringen aangebracht met betrekking tot de synchronisatie. Onze aanpassing is nu beschikbaar in de Apple Appstore. We adviseren je om zo snel mogelijk deze update op je iPad te installeren, zodat je zonder problemen kunt werken met InspectAndGo.

Als je overstapt van versie 1:

Zorg dat je alle inspecties hebt gesynchroniseerd en log dan uit. Start daarna pas InspectAndGo 2 op.18 Februari 2019


InspectAndGo: versie 2.1 beschikbaar in Appstore

InspectAndGo2 is de opvolger van InspectAndGo. In deze versie hebben wij voor u een groot aantal wijzigingen doorgevoerd, waarmee u met nog meer gemak inspecties kunt uitvoeren, waaronder:

 • Vereenvoudigde schermen, om nog sneller en efficiënter te inspecteren
 • De agenda is nog overzichtelijker gemaakt met een aparte tab voor de afgeronde inspecties
 • Verbeterde samenvatting waarbij ook de foto's en meterstanden direct zichtbaar zijn
 • Je kunt contactpersonen mailen of sms'en met vaste (aan te passen) teksten
 • Er is via de Instellingen een Logboek beschikbaar die de activiteiten van de app bijhoudt
 • Het synchronisatieproces is geoptimaliseerd
 • Instelling van dag-/nachtdienst kleuren is nu mogelijk
 • Via het sync-icon in de agenda bij een inspectie, is nu zichtbaar of een inspectie is gewijzigd en moet worden gesynchroniseerd
 • Je kunt op foto's aantekeningen maken
 • Je kunt foto's en rapporten nu ook bewaren, versturen, afdrukken of delen
 • We hebben ondersteuning voor het uitvoeren van een woonwaardering toegevoegd
 • Van inspectiepunten kun je nu ook aangeven of ze door de huurder zelf zijn aangebracht
 • Je kunt nu ook alle notities en alle gebreken met één handeling verwijderen
 • In de samenvatting tonen we nu standaard de notities
 • Het datum-component (bijvoorbeeld: datum laatste controle) neemt nu de waarde van de vorige inspectie over als dit is ingesteld in de bibliotheek
 • Als tijdens het synchroniseren een time-out optreedt, dan wordt de inspectie nu niet langer bevroren
 • Bij het afvinken van een object worden nu ook de rubriektellers goed getoond
 • Rapporten in PDF formaat werden soms niet juist getoond. Hier hebben we verbetering in aangebracht

Belangrijk: installeren versie 2.1 InspectAndGo op tablet

Vanaf vrijdag 22 februari a.s. zullen wij InspectAndGo versie 1 discontinueren. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk InspectAndGo versie 2.1 op je iPad te installeren, zodat je zonder problemen kunt werken.

Via deze link tref je een instructie aan hoe je van je huidige InspectAndGo versie kunt overstappen naar versie 2.1.

LET OP: het is belangrijk dat je deze instructie nauwkeurig opvolgt om synchronisatieproblemen te voorkomen.